Wednesday, August 6, 2008

En berättelse om Björn Ranelid


I senaste numret av Magasinet Skåne har man gjort ett "hemma hos"-reportage hos Björn Ranelid. Det här är omslaget. Titta på bilden. Titta på den. Vad är det där! Hur kan en kropp ha fått unna sig så besinningslöst i så många år? När till och med ens torso utvecklar ett eget själsliv, då är det hög tid att börja skära ner på saker och ting.

Vad är det för känsla som befinner sig i hans kropp där? Och varför har jag aldrig känt den?

Men det är ju porr han gör här. Enligt ordboken är pornografi "avbildandet i bilder, rörliga bilder, ljud eller text av sexuella aktiviteter och föreställningar i njutningssyfte snarare än i fortplantningssyfte". Han kan ju bocka av samtliga kriterier efter det här. Med andra ord är Björn Ranelid per definition en porrstjärna nu. Smaka på det. För kvinnor i klimakteriet med en lättare "jungle fever" är Björn Ranelid en porrstjärna.

Dessutom. Hur hamnade han där på klippan från första början? Jag lovar att han hade bilden i åtanke redan från start men att han kände sig tvungen att lägga fram idéen i etapper. "Jag kanske bara kan stå här och titta in i kameran med lite vatten i bakgrunden? Kanske ser fint ut." Snart började han se mer och mer stolt ut. Inom kort hade han foten på den där klippan som en jägare har foten på en nyskjuten björn. Efter det gick han inte att hejda, "Oh, vad varmt det är. Du, jag tror jag tar av mig lite på överkroppen här." Och alla i teamet bara ryggade tillbaka, bländade av hans hud. Fotografen ringde ner till tryckeriet och bad dem bunkra upp med färgen orange. Björns sista steg, när njutningen var så stor att det var ohanterbart, det var att kissa lite i byxan. Sen togs bilden.

Livet. Själen. Konsten. Kärleken. Allt får plats i Björns hem.
– Jag brukar säga så här, säger Björn. Finns det hjärterum, då finns det stjärterum. Och hjärterum, det finns det.

Bara chillar lite på en trapp i boots. Några problem med det?


Så här orange ska inte en hud vara, inte en människohud. Han har ju familj. Vaför gör ingen något? Varför har det inte hållits en intervention? Bara samla familj och nära vänner och överraska honom någon dag när han kommer hem.

Hans fru står där med en allvarlig min, "Björn, vi kan inte ha det så här längre. Nu får du välja: solandet eller oss. Ditt beteende går ut över mig, det går över mamma och det går ut över dig själv. Men värst av allt, det går ut över barnen". Klipp till Björns lille son som kommer in i rummet, brunbränd med ett badlakan över axeln. "Är det nån som ska med till stranden!" Då går det upp för Björn vad han har gjort. Han bryter ihop, gråter. Så får han stå där och hälla ut alla flaskor med babyolja i diskhon medan hans fru står bakom honom med en hand på hans axel. "Jag är stolt över dig, Björn".

Svårare än så är det inte.

8 comments:

30+ said...

Men sådär är ju alla artiklar i Magasinet Skåne. Det är självgott och äckligt från pärm till pärm. Det är livsstilsmagasinet från Helvetet (eller ja, Skåne, sak samma).

sara. said...

haha, detta är så jävla roligt!

Världens Bästa Flickvän said...

jag tänkte det i förra veckan i kassan på ica - du skrev det så jävla roligt och bra!

Anonymous said...

Hahaha!

Herregud, fantastiskt. "Chillar på trappen i kobojjs-boots". :p

Trodde liksom inte Björn Ranelid körde hallickstilen.

//u

Jonas said...

det gläder mig att ni äcklas.

Anonymous said...

Ja. Varför gör ingen något?

Erika Den Makabra said...

Detta är verkligen fruktansvärt. Ännu en klockren analys <3

levnadskonstnären said...

kära små barn, ni har ju inte fattat nåt. Björn är ett mirakel!

Ni är patetiska. Hur mycket kärlek har ni fått o gett? Björn har ett språk ni aldrig kommer att förstå. men lev ni kvar i era badanke, playstation 3 och teletubbies världar. det är ju enklare för er.

Jag tänker fortsätta älska o dansa... lycklig