Monday, April 20, 2009

#0 Nu lättar vi ankar


Har Café Opera kvar sin tårtbuffé? Slog mig häromdagen att den eftermiddagen jag tillbringade där som ung på allvar kan vara den bästa dagen i mitt liv. Konceptet var: här har ni ett tio meter långt bord av tårtor, glass, kakor och saft, ät så mycket ni orkar. För mig, som inte hade några andra fritidsintressen än socker fram tills någon gång i 20-årsåldern, resulterade det i en mer osund mateufori än den i Canneloni macaroni. Min eftermiddag där var vad Fear & loathing in Las Vegas hade varit om det var Kakmonstret i Mupparna som hade skrivit den.

Allvarligt, man vet att man har tappat greppet om tillvaron när man ser sig själv utifrån stå och "operera bort" marsipantäcket från en prinsesstårta för att klä in en mindre mättande bit i det och på så sätt maximera sockerintaget utan att bli onödigt mätt på grädde och tårtbotten. Det är samma teknik som Buffalo Bill använder i När lammen tystnar när han syr upp en strumpbyxa av kvinnohud att trä över sin egen underkropp. Det är också läge att se över sin livssituation när man börjar tänka i banor av "är mandelkubb en bra downer?" för att man behöver "vila ett slag" innan det är dags för desserten bestående av en "glassbomb" på husets alla glassorter och suketter som strössel.

Det är inte rimligt att bjuda in ett barn till en sådan tillställning, det ger en så skev bild av livet. Jag lovar att alla människor som besökte den där tårtbuffén som barn är mer eller mindre olyckliga i dag. Man går på den där tårtbuffén och tänker att "det är alltså så här det är att vara vuxen", sen växer man upp och inser att livet är lite mindre tårtbuffé, lite mer någon gammal lapskojs som hunden varit på.

Det är därför hela fenomenet med "en lycklig barndom" är så överskattat. Om ens största problem som barn är att Super soaker 900 tappar lite i precision på medeldistans, då har man en otrevlig överraskning framför sig. Det är som med charterresor. Har man "försolat" lite innan kan det nog bli en trevlig vecka. En lycklig barndom, däremot, är ju ett gäng full britter som åker ner helt oförberedda och lägger sig på stranden iklädda shorts och fiskarmössa och bränner sina blekfeta magar så jävla ordentligt att de måste ligga under blöta handdukar på hotellrummet resten av veckan.

I morgon ska jag f.ö på mitt livs första besök hos en kiropraktor, en milstolpe i varje människas liv. Enligt mina källor är det i stort sett en kvinnlig Hulk Hogan jag har bokat in mig hos (vilket fortfarande är typ en köttig belgian blue-best med basröst, hetsig motorik och en hårig penis, och som – om andan faller på – när som helst skulle kunna brotta ner mig, koppla ett grepp och prutta mig i ansiktet. Kort och gott en Marit Paulsen med kiropraktorsutbildning). Kan bli en bra dag.

Nu räcker det med allt. Tack ni som har orkat läsa! Hej då

108 comments:

Jesper said...

Kommer sakna din relativt störda blogg något oerhört.

Tack för alla plastgorillor! (gammalt Kalle Anka-citat)

Lotta Lundgren said...

Tack för tiden vi fick tillsammans! Du var alltid för bra för mig.

Nisse said...

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!! DON'T TO THIS TO ME!

Herrå!

Kakan said...

Absolut INTE det sista inlägget. Jag är ledsen Jonas, men det är inte så det funkar. Om man har en gåva är man fan i mig SKYLDIG att använda den! Så.

Pat said...

Trist att du lägger av. Din blogg är seriöst rolig.

Anonymous said...

Tack som fan för all fantastiskt bra läsning. Jag tänker iallafall hålla fast vid hoppet om att få läsa mer av dina texter i framtiden.

Anet said...

Ta dig. TA DIG!

Tack för allt du gjort och kom gärna tillbaka. Nu.

Anonymous said...

håller med kakan

Elias said...

app app app, ser fram emot nästa blogg du skriver jonas, för det är synd och skam att du lägger ner denna.

simon hälsar förresten! allt var bra med honom verkade det som.

30+ said...

Jag tror man kan dela in bloggosfären i "tiden före, under och efter Jonas AD".

Tack för allt. Det var underbart.

Din mamma hälsar förresten. Det är en go kvinna.

Anonymous said...

Blir det någon bloggbok eller inte?! Annars måste jag spara ner och göra min egen...

sara said...

Jag blir ledsen på riktigt!

Anonymous said...

Hur kan du säga tack ni som har orkat läsa? Man får inte ha så dåligt självförtroende när man skriver(skrev) Sveriges roligaste blogg.

Felix said...

Det finns ju negativa nummer också Jonas. Du har ju redan gett dig in på nollan så varför inte sporta ett par nivåer till?
Tänk dante.
Fortsätt blogga, du kan göra det under pseudonym.

hon i receptionen said...

Vadå? Är det slut nu? Va?

Anonymous said...

Bu, trist att sista posten var ihophafsad. Jag hade väntat mig ett crescendo! Jaja, du får väl kompensera med ett nytt bättre.

christin said...

världens bästa blogg FÅR bara inte försvinna! kom tillbaka :C

Team Ribs said...

Snälla sluta inte, det här är fantastiskt!

Elias said...

jonas, hur många kommentarer krävs det för att du ska fortsätta?

Anonymous said...

<3

Anonymous said...

Det här är en svår dag för mig.

Grewdahl said...

Jag vet inte vad jag ska göra nu...

Sanna said...

Ta en paus och kom tillbaka. För många människors surfande faller drastiskt i kvalité om du slutar för alltid. Vi klarar oss inte utan Huddingeanekdoter och kassa semestrar. Du måste göra det vi inte kan - skriva helt hysteriskt roliga bloggar.

David said...

Jonas din gamle knegare. Tack för roligt läsning.

Christina said...

Jonas!Kom tillbaka! Nu! Du anar inte ens hur många av mina dagar du förgyllt! Vad krävs för fler inlägg? Säg bara till så är jag övertygad om att det finns många som vill ordna det!

Anonymous said...

Tack för många roliga gapflabb!

Rickard said...

ska vi jobba upp det här i 50?

Sofia Andersson said...

Sluta inte! Jag vill läsa mer!

Föresten kan man få stroke av att knäcka nacken hos kiropraktorn.

Igelkott said...

Tack för alla träffande, galna och oslagbara formuleringar.

Fan. Min favoritblogg. Jävla skithelvete.

Felicia said...

otroligt synd att du slutar nu, men vilket bra avslut! även om min barndom är över måste väl den där tårtbuffén fortfarande gå att finna någonstans, om än kanske inte på café opera? kan absolut inte sluta tänka på den.

hoppas du kommer tillbaka mycket mycket snart!

Anonymous said...

Saknar dig redan.Putin är förresten en ganska bra judoka,glömde att svara för ett tag sedan. Hoppas du har det bra nu,men jag är lite ledsen.
Hejdå
Patrik

Jonas said...

Haha, jag minns också den där tårtbuffén. Det var den bästa dagen i mitt liv, och jag har återberättat historien om min dag på Café Opera för så många storögda klasskamrater (och somliga trodde att jag bara ljög).

Hoppas du hade kul hos benknäckerskan, det är ju faktiskt nästan värt ett sista blogginlägg i sig. Det var länge sedan jag kände samma smärta som jag kände under den halvtimme jag spenderade hos henne.

/Din kollega

Rasmus said...

Tack för en grym blogg och för många helt hysteriska skrattanfall under denna annars ganska grå-dassiga vår.

Och var vänlig och prodda en bloggbok omgående, TACK.

Raxl Snaxel said...

Jaha...? What's next?

Ny blogg? Bok? Srsly jag tror du kan skriva en bok. Din berättarteknik påminner typ om Mikael Niemis alster, vilket jag diggar starkt.

terry said...

Jag har skrivit ett blogginlägg om din blogg. Hoppas du inte misstycker.

Jonas said...

det här är vansinnigt! vilket i stort sett alltid är något bra. jag uppskattar verkligen alla lovord, det kan inte nog understrykas. men vem behöver en bloggbok när allt finns att läsa här? tipsa era vänner, så kan de tipsa sina vänner, så lever bloggen vidare. jag kan ta på mig att tipsa tobbe trollkarl, han har nog inga vänner. åtminstone inte som andra människor kan se.

men jag lär ju bara kunna hålla mig så länge, sen kommer det säkert en ny blogg. jag håller er uppdaterade. tack och hej!

Elias said...
This comment has been removed by the author.
Elias said...

men man vill ha något beständigt jonas, något fysiskt som man kan minnas den här bloggen med. alltså bloggböcker, visst det är ju rätt värdelöst/överflödigt egentligen. men i det här fallet är jag beredd att hålla med. orkar kanske inte läsa igenom hela arkivet igen, men om jag hade det på papper så! jag kan sätta ihop den åt dig.

Jonas said...

om du layoutar elias, så ger vi ut den på vulkan och delar på intäkterna!

Elias said...

taget.

fanny said...

hoppas du inte tränar sönder dig nu jigga. muskler=äckligt

Anonymous said...

tobias trollkarl heter han

Hugo said...

Tack

Anonymous said...

Tack för alla goda skratt av igenkänning du har gett mig. Jag kommer att sakna möjligheten att läsa dig. Din blogg är den allra roligaste tycker jag.

Elias said...

fanny: ja, vi som vet den faktiska anledningen till nedläggningen av bloggen, för oss svider det ju lite extra detta.

hanna said...

hejdå!

Anonymous said...

Jag har inte skrattat så mycket sen Borr Magazine. Vad är det med roliga människor, varför lämnar de mig alltid? Är det jag? Det är jag, jag visste det. Jag ska börja läsa under pseudonym och aldrig, aldrig mer kommentera nåt nånsin.
//Jessica

Anonymous said...

Det är sant! Jag var på Café Operas tårtbuffé -91. Då var var 8. Det var fantastiskt då men nu är jag bara olycklig. Jag visste inte varför innan men nu känns det lite bättre. Synd att du inte ska skriva mer.
/Emma

maria L said...

skriv mer!!! jag börjar skratta spontant när jag tänker på några av dina inlägg och detta från en blogg jag snubblade över när jag slösurfade vidare på folks länkar. vansinnigt vansinnigt bra.
ps. tips - berns har efterättsbuffé varje dag tror jag! plus efter helgbrunchen. sätt dig på verandan så går det att förse sig mer skamlöst

Anonymous said...

är det här du?!
http://fabriken.akestamholst.se/photos/uncategorized/2007/10/01/jonas.jpg

Jonas said...

maria l: briljant! där kommer ni att hitta mig framöver, på berns framåt kvällskvisten med ett pizzafat fyllt med schwarzwald.

bilden föreställer inte mig är jag rädd, hade varit trevligt dock! ser ut att vara en respektabel man.

Skinhead Barbiedoll said...

Jag kan inte sluta tänka på att jag måste ha den tårtbuffén. NU.

christin said...

kommer du tillbaka snart?

Anonymous said...

fy vad tråkigt att du inte tänker fortsätta skriva.

EFJ said...

hahahahaa!
Men seriöst, här är han

http://www.flickr.com/photos/fword/2424958745/

miki said...

vilken byrå jobbar du på? eller du kanske inte är ad?? mysterium

Linnéa said...

det är ett vanligt förekommande missförstånd det där, att jonas skulle vara en AD. jonasad är i princip ett och ett halvt namn. "ad" är således början på jonas efternamn. typ "adolphsson".

Anonymous said...

haha. scen 2: alla facebookar/googlar jonas adolphsson

Anonymous said...

äh, jag är inte svår. testa "ner" som andra halva i efternamnet, ville bara inte att folk skulle googla sig in här.
/jonas

anna said...

hoho! hade naturtvis redan snokat mig fram till din fejansida via linnea wikblad..lätt ju! är så ägig, duktig och bäst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

逆円助 said...

さあ、今夏も新たな出会いを経験してみませんか?当サイトは円助交際の逆、つまり女性が男性を円助する『逆円助交際』を提供します。逆円交際を未経験の方でも気軽に遊べる大人のマッチングシステムです。年齢上限・容姿・経験一切問いません。男性の方は無料で登録して頂けます。貴方も新たな出会いを経験してみませんか

精神年齢 said...

みんなの精神年齢を測定できる、メンタル年齢チェッカーで秘められた年齢がズバリわかっちゃう!かわいいあの子も実は精神年齢オバサンということも…合コンや話のネタに一度チャレンジしてみよう

Chrille said...

Hej Jonas (Om du nu läser detta, ytterst tveksamt).

Jag råckade av en slump halka in på din blogg en stilla arbetsdag tidigare i veckan (Måndagen den 13/7).

Sedan dess har inte mitt liv varit detsamma. Jag har precis nu läst igenom hela bloggen och helt plösligt känner jag en enorm smärta och tomhet.

Hur kunde jag missa det här när du fortfarande var i skrivandet? Hur kommer jag någonsin kunna läsa mer bloggar när jag alltid kommer jamföra allt med dina alster?
Hur ska jag bete mig, jag hann ju aldrig ens prata med dig?

Jag hoppas du i framtiden gör något så att du får utlopp för all den talang du har. Sen om det blir som skribent eller glassbilsförare, det är ditt eget val.

MVH
En nyfrälst

Chrille said...

Jag lyckades stava råkade "råckade" mellan alla mina tårar i det tidigare inlägget. Hoppas att det inte påverkade mitt försök till en seriös framtonig för mycket.

MVH
Fortfarande ganska nyfrälst

メル友募集 said...

最近仕事ばかりで毎日退屈してます。そろそろ恋人欲しいです☆もう夏だし海とか行きたいな♪ k.c.0720@docomo.ne.jp 連絡待ってるよ☆

家出 said...

最近TVや雑誌で紹介されている家出掲示板では、全国各地のネットカフェ等を泊り歩いている家出娘のメッセージが多数書き込みされています。彼女たちはお金がないので掲示板で知り合った男性の家にでもすぐに泊まりに行くようです。あなたも書き込みに返事を返してみませんか

動物占い said...

あなたの性格を、動物に例えて占っちゃいます。もしかしたらこんな動物かも!?動物占いをうまく使って、楽しい人間関係を築いてください

家出 said...

家出中の女性や泊まる所が無い女性達がネットカフェなどで、飲み放題のドリンクで空腹を満たす生活を送っています。当サイトはそんな女性達をサポートしたいという人たちと困っている女性たちの為のサイトです

セレブラブ said...

セレブ女性との割り切りお付き合いで大金を稼いでみませんか?女性に癒しと快楽、男性に謝礼とお互い満たしあえる当サイト、セレブラブはあなたの登録をお待ちしております。

無料ゲーム said...

あなたのゲーマー度を無料ゲーム感覚で測定します。15個の質問に答えるだけの簡単測定で一度遊んでみませんか?ゲームが得意な人もそうでない人もぜひどうぞ。

素人 said...

Hな女性たちは素人ホストを自宅やホテルに呼び、ひとときの癒しを求めていらっしゃいます。当サイトでは男性ホスト様の人員が不足しており、一日3~4人の女性の相手をするホストもおられます。興味を持たれた方は当サイトにぜひお越しください

出会い系 said...

実は出会い系には…関係者用入り口があるのを知っていますか?広告主やスポンサー用に用意されたIDではサクラや業者が立ち入ることが出来ないようになっているのです。当サイトでは極秘に入手した関係者用URLが公開されています

Go gôbbe från Götet said...

H-e alltså! Jag sitter här tårögd av skratt och med kramp i magen! Har läst ikapp mig några inlägg ner och måste ta paus för att inte få hjärnblödning eller nå´t.

Hittade hit från 30+ först idag!!! Hur har jag kunnat missat detta?! Å så skall du sluta. Som absolut nykomling här känner jag redan en underlig saknad.

Imorgon (läs idag) kommer jag att börja maratonläsa din blogg från dag 1 och framåt. Se nu bara till att inte radera inlägg eller ta bort bloggen som en del gjort i bloggvärlden när de finner andra uttryckssätt.

Jag avslutar för nu med en lätt bugning med slutna ögon. Tack för en fantastisk avslutning på min kväll! Nu blir det kudden med att leende på läpparna . . .

逆援助 said...

男性はお金、女性は快楽を得る逆援助に興味はありませんか?お金を払っても性的欲求を満たしたいセレブ達との割り切り1日のお付き合いで当サイトでは大金を得ることができます。無料登録なのでアルバイト感覚でOK、詳しくはTOPページでどうぞ。

友達募集 said...

ホムペ完成記念!私の事みんなに知ってもらいたくて頑張りましたぁ。色々とご感想をお待ちしているので思った事を意見してください。メアドはほむぺにのせてありますぅ!★ fan.jna@docomo.ne.jp

家出 said...

夏休みで気軽に家出する女子○生が急増しています。しかし家出したはいいものの泊る所やお金が無い彼女たちは、掲示板などで泊めてくれる男性を探す子も多いようです。当掲示板にも夏休みに入ってから通常の3倍以上のメッセージが寄せられています

Sara said...

Din jävla farbror. blogga mer.

人妻 said...

今最もアツイバイトは人妻とのセフレ契約です。当サイトではお金を払ってでもセフレがほしい人妻が集まり、男性会員様との逆援生活を待っています。当サイトで欲求不満の女性との出会いをしてみませんか

素人 said...

素人ホストでは、男性のテクニック次第で女性会員様から高額な謝礼がもらえます。欲求不満な人妻や、男性と出会いが無い女性達が当サイトで男性を求めていらっしゃいます。興味のある方はTOPページからどうぞ

友達募集中 said...

少し魅惑な自分をネットだから公開してみました。普段言えない事など、思い切って告白しているプロフなので興味ある方はぜひ除いてみてください連絡待ってまぁす。 hinyaaaaa@docomo.ne.jp

Anonymous said...

Hoppas du har haft en trevlig sommar,saknar bloggen/kåserier/inlägg och dina nerslag i verkligheten.

Anonymous said...

Nedslag i verkligheten ska det vara, svårt att se mellan tårarna

Anonymous said...

hej, kräver inte att du ska börja blogga igen, men om du nu börjar eller mot förmodan redan börjat om så meddelar du det här va?

Christina said...

Ja, kom igen Jonas! Blogga lite mer, jag vill skratta så jag gråter och inte kan få andan! Vad väntar du på? 100 kommentarer? : )

Anonymous said...

bra start

jonas said...

till alla tappra:
jonas-ad.blogspot.com

オテモヤン said...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲

potensbutiken Viagra said...

http://www.potensbutiken.eu

Robin said...

Det finns ju negativa nummer också Jonas. Du har ju redan gett dig in på nollan så varför inte sporta ett par nivåer till? Tänk dante. Fortsätt blogga, du kan göra det under pseudonym.

Anonymous said...

Jag har fortfarande inte kommit över det här.

Bara så du vet.

//Jessica

Anonymous said...

I do not drop a great deal of comments, but i did some searching and wound up here
"#0 Nu l�ttar vi ankar". And I actually do have 2 questions for you if you usually
do not mind. Could it be only me or does it look like a few of these comments come across like they are left by brain
dead folks? :-P And, if you are posting on other sites,
I would like to follow everything fresh
you have to post. Could you list of all of your social pages like your twitter
feed, Facebook page or linkedin profile?
Here is my web page great ways to make money

Anonymous said...

Howdy I am so thrilled I found your blog page, I
really found you by mistake, while I was searching on Askjeeve
for something else, Anyways I am here now and would
just like to say cheers for a tremendous post and a all
round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have book-marked
it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do
keep up the fantastic work.
Feel free to visit my blog online slot

Anonymous said...

Hello, just wanted to say, I loved this article. It was helpful.
Keep on posting!
Feel free to surf my blog : blackjack for real money

Anonymous said...

My brother suggested I might like this website.
He was totally right. This publish actually made my day.
You can not imagine just how a lot time I had spent for this info!

Thanks!
Feel free to surf my blog post ... legal Affiliate programs

Anonymous said...

An outstanding share! I've just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little homework on this. And he in fact bought me dinner simply because I found it for him... lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this matter here on your internet site.
My website slot online

Anonymous said...

Thank you a bunch for sharing this with all people you
really realize what you're speaking about! Bookmarked. Please also consult with my website =). We could have a link change agreement between us
my site - online slots money

Anonymous said...

Hello, I want to subscribe for this web site to take most
recent updates, therefore where can i do it please help out.
My blog - real money slots online

Anonymous said...

When you are Purchasing Wayfarer Sunglasses, you should expend metre stressful of popular choices when considering sunglasses for running. http://ppir.at/6h Prada SunglassesPrada, one of the Far-famed luxurious brands in the creation, police sunglasses police sunglasses 5153 207 60 is is characterized by the trade name's distinctive marks the Greek niggle form, the Medusa and is targeted at citizenry who love fertilisation fashionably.

But even some masses who want the wearers would be easily to welfare more than from the stylish feelings that the Sunglasses gifted them. How To go into: use up a search about wayfarer sunglasses and it has caught onto the vision of the great deal public. http://dirig.es/6

Anonymous said...

The big measure of shares shorted will finally experience to be covered and is to realise the strengths and limitations of substitute muscularity sources to find which renewable get-up-and-go is the Best. libertine-forward to today, when shares robots feature turn so ubiquitousthat senior high school-speed cash dividend of 0.92 S-cent is proposed. The dealing tax can worked for UBS's fairness derivatives department. http://davesplacemall.com/watch-free-full-movies-hollywood/ With the new MacBook Air cable of notebook computers, and a new Mac App storage, intelligence for you just about the shares, Facebook common people, but I don't. online stock trading The fund charges a fee AMGN rosebush some 1.6% in Monday's trading session. The stock certificate has languished in a guaranteed patronage the chances are very estimable.

buying Blueish scrap shares that this base "anything goes"? http://phpfox3rc310.phpvelox.com/profile-46709/info/

Anonymous said...

Υour current wгite-up has confiгmed hеlρful to me pеrsonаllу.
It’ѕ very useful аnd you гeally arе
naturаlly quitе eԁuсated in this field.
Yοu have expоsed our eye for you to various
thoughts about this specific toρic along ωith intеresting and sound cοntent matегial.
my website - Buy Xanax

Anonymous said...

The report offers verifіeԁ helpful
to me. It’s quite infοrmatiνе and yоu're naturally very well-informed of this type. You possess popped my eyes in order to varying views on this specific topic with intriguing and sound content material.
Feel free to surf my blog - Cialis Online

Anonymous said...

Yοur currеnt write-up offеrs estаblished bеneficial to
me. It’s reаlly educational and you rеally are nаturаlly very κnowledgeablе of thiѕ tуpe.
Yοu get exposed my own eyes tο be ablе to numerous thoughts
about this κind of matter togеtheг with
intгiguing аnd solid artіclеs.
Feel free to surf my website - buy phentermine

Anonymous said...

Yοur own pοst hаѕ veгified usеful
to me pеrsоnally. It’s quite
useful anԁ уou're naturally really educated in this area. You have opened our eyes to numerous views on this kind of matter with intriguing, notable and sound articles.
Here is my page : Valium

Anonymous said...

I’m amazed, I have to say. It's not every day you come upon a blog that's this good on
web 2.0 site, and you've got it down completely. This topic is an issue that not enough folks are talking intelligently about. Right now I’m delighted I found this during the course of my search for something relating to this.

my webpage iespolitecnic.org

Anonymous said...

Hey there, my name is Clark and I'm a fellow blogger out of Clenze, Germany. I'm glad to see the work you're doing on this site. Coming upon blogger.com was refreshing and helpful in terms of writing and work. Carry on the nice work guys: I’ve put you guys on my blogroll. In my opinion it will increase the worth of my web site.

Also visit my site :: edu.ua

Anonymous said...

Hi, I discovered your page on and although the info seems very good, I wonder if your website may possibly be
going through some internet browser compatibility
issues. If I use Firefox, it comes up just fine, but if I use Chrome,
it pulls up seeming overlapped and off-kilter. Just
wanted to inform you.

Also visit my blog; 47728

Anonymous said...

kirsten stewart and robert pattinson dating http://loveepicentre.com/advice/ bounty killer dating
fife scotland internet dating [url=http://loveepicentre.com/success_stories/]singles dating websites in the usa[/url] maria no longer dating cm punk
dating site miami [url=http://loveepicentre.com/map/]military dating free[/url] top10 adult dating sites [url=http://loveepicentre.com/user/tamoot/]tamoot[/url] dating and spice of life

Anonymous said...

clicks here The kennel fee coverage, advertising, and loss due to theft or straying is now covered up to $500. In Europe cut health-tension coverage has been available since the 1940s and about 25% of all British pet owners treatment in some font of pet health indemnity coverage.